25 aug. 2010

The End Is Not Near, It´s Here

Min kropp värker av feber, jag snorar, mitt huvud känns som det har tagit alldeles för många kallsupar och jag hör hur hösten viner in på balkongen och slår mot dörren. Men det gör inget för jag har minnet av gårdagens spelning i ryggraden och träningsvärk i magen efter att ha kiknat av skratt tillsammans med mina fina vänner. Jag har haft en fantastisk sommar. Nästan magisk.

Nu ser jag fram emot hösten. Jag känner att den kommer att ge mig så mycket.
I måndags började min skrivarkurs och vår första så kallade skrivperiod satte fart idag. Jag är oerhört nervös men också väldigt glad att jag tagit det här steget. Även om det initialt var för att få studiemedel...
På min vanliga skola har vi den här terminen valbara kurser och jag är jättenöjd med mina val. Kursen i Orginalproduktion känns väldigt nyttig och bra att ha på papper. Den gör dessutom att jag kan läsa Förpackningsdesign som extrakurs nästa termin. På min andra kurs, som har ett långt och krångligt namn, kommer jag få genomföra ett projekt. Jag är inte riktigt säker på vad jag ska hitta på, just nu håller jag på att vrida och vända på ett par idéer. Jag hoppas att det blir lite lättare att tänka när febern släpper.

Jag har också bestämt att det blir veganmat hemma för hela slanten i höst. Jag är ju som sagt vegetarian (en icke-fisk & skaldjursätande sådan) men känner att jag fastnat i rutiner och träiga omeletter och att jag därför kan behöva tänka lite nytt. Ute och hemma hos vänner och bekanta kommer jag som äta som vanligt.

Jag har dessutom satt upp fyra små roliga mål att göra under hösten. Inspirerat av Elsie som har bloggen A Beautiful Mess.

1. Köpa fler skor! För oboy vad jag är dålig på det. Jag gillar skor men prioriterar alltid bort att köpa nya vilket brukar resultera i att det alltid är stora hål i mina Converse innan jag byter ut dem.

2. Rita en serie. Har inte gjort det på evigheter plus att jag är rätt dålig på att avsluta mina serieprojekt. Så även om resultatet bara består av en enkel strip ska det genomföras.

3. Inreda klart mitt sovrum. Jag har bott själv i min lägenhet sedan mars men har ännu inte riktigt kommit i ordning i sovrummet. Har mycket jag vill fixa klart där inne.

4. Gå mer på bio. Jag skulle kunnat skriva se mer film istället men det funkar inte. Är jag hemma kan jag inte sitta still och går iväg och gör något annat och är jag hos någon annan brukar jag ligga och rulla runt på golvet av rastlöshet istället. Men sätt mig i en salong, dämpa ljuset och du har någon som inte kan slita blicken från duken. Så film på bio är det som gäller i höst.

Nu blir det mer te här borta sedan kanske en liten shoppingrunda. (Urban Ears? Lite skor? Mat? JA!) Den efterlängtade lönen är här!

4 kommentarer:

Lonesome Mama sa...

Krya på dig!

Hatar Mona. Hur ska jag rösta? Politiskt står jag i Miljöpartiets vänsterfalang. sa...

Håller med. Bio e det som gäller. Jag skaffade min 1a dvd förra året å har fortfarande inte använt den. Bio hela hösten med början på lördag och kolla " Micmacs".

Loppan sa...

Jag kan rekommendera Inception. Såg den i veckan.

Loppan sa...

Och tack så mycket Lonesom Mama!